Svart sommar väska.

 
Det här är andra sommarväskan jag virkat, nu i svart. 
Jag har gjort lite ändringar/förbättringar på denna. Jag virkade 2 fm varv istället för ett fmvarv upptill på väskan och virkade samtidigt in ett jutesnöre för extra stadga.
 
Handtagen stärkte jag inte på denna utan sydde in jutesnöre för stadga. Handtagen blir skönare att hålla i och jag såg att på den vita väskan så har dom lätt för att bli gula tror det beror på limmet.

Virkat väsksmycke med knapp

 
Har ett lager med vintageknappar från en nedlagd butik, så jag försöker hitta på nya användningsområden för dom.
Här har jag te x gjort en bagcharm eller väsksmycke i form av en blomma med en pärlemorknapp.
 
Här är mönstret till den:
Först måste du ha en tillräckligt smal virknål för att kunna trä genom hålen på knappen, jag använde 1,25 mm, och lämpligt garn.
 
Stick ner virknålen i ett hålet, dra ut en ögla och virka 1 fm. virka 4 lm och en till fm i samma hål, virka 4 lm 1 fm i nästa hål osv. Då får du 8 lmbågar, avsluta med sm i första fm.
Virka första varvet ganska hårt, annars blir blombladen lite lösa.
 
Varv 2: sm om nästkommande lmbåge, 1 lm, 1 st, 4dst, 1 st, 1 lm och 1 sm om lmbågen (upprepa 8 ggr)avsluta med sm. Virka nu lm till önskad längd och fäst.
 
Om du vill att väsksmycket att få lite tyngd och stadga, så blanda lite trälim med vatten (ungefär hälften av varje) och pensla försiktigt på blombladen, både på framsidan och baksidan, låt torka.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!